Libertégate

Kuten aika moni tiesikin, piti Laavalla olla keikka perjantaina, 6.9. Libertessä. Keikka jouduttiin meistä riippumattomista syistä perumaan ja arvelin, että aiheesta voisi hieman avautua infoksi muille ja muistutukseksi itselle.

Liberte alkoi kikkailemaan ja siirsi keikan ajankohtaa lyhyellä varoitusajalla. Valitettavasti emme pystyneet järjestämään aikataulujamme uuteen roudaus- ja checkaikaan sopivaksi. Kolme bändiä, joiden soittajista suurin osa töissä käyvää porukkaa ja aikataulunsa kertaalleen sumplineet. Lisäksi yhdessä bändissä porukkaa Jyväskylästä saakka. Tähän päälle se, että kaikki bändit olivat jo viikkoja paukutelleet viidakkorumpuja ja kutsuneet väkeä paikalle alkuperäisen showtimen mukaan.

Liberten tapa hoitaa asia oli kauniisti sanottuna perseestä. Homma meni näin, kukin vetäkööt sitten omat johtopäätelmänsä:

1.8. sovittiin LÄHIÖN VALOT, IVB, LAAVA, 6.9. prime-time slotti klo. 23-01

23.8. ilmestyi Liberten event DAGGERPLAY (FIN), THE MOVETONES (RUS), SQUARE TABLE NIGHTS (FIN) 6.9. klo. 20.00-22.00

2.9. edellämainittu eventti päivitettiin. Movetonesin tilalle vaihtui Damian Cullen Band ja samalla tapahtuman ajaksi vaihdettiin 23-01

3.9. Liberte lähetti sähköpostitse ilmoituksen siitä, että soittoaikamme on muuttunut.

Mitään varsinaista selitystä mailissa ei ollut, mutta jonkun buukkauskikkareen generoimalta vaikuttavasta (t)ulosteesta oli pääteltävissä virallisen selityksen olleen Facebook-eventin huono menestys. Ikäänkuin Facebookin ulkopuolella ei olisi elämää. Siihen tuskin Libertéssäkään uskotaan. Ja jos illan kävijämäärä huolestuttaa, niin ainahan siitä voi kysellä, tai edes mainita.

Luultavasti kyse oli kuitenkin siitä, että alkuillan eventtiin saatiin kohtalaisesta fanipohjasta nauttiva bändi, jolle haluttiin raivata parempi slotti. Tämähän olisi jopa suhteellisen ymmärrettävää, mikäli hommassa olisi toimittu avoimesti, rehellisesti ja vuorovaikutteisesti kommunikoiden. Sen sijaan saimme vain erittäin tylyn sähköposti-infon muuttuneesta aikataulusta. Ei näin.