Välikausitakki ja sen paino

Oletko koskaan tuntenut, että kannat menneisyydestäsi taakka, josta haluaisit eroon? Välillä asia nousee pintaan ja täyttää mielesi kuin juuri avaamani olut, joka räjähti naamalleni (kiitoksen Keravan panimon varastomiehille). Se voi olla tekemättä jäänyt anteeksipyyntö, tai ihmissuhde, joka ei ole koskaan tuonut elämääsi mitään hyvää mutta silti roikut siinä kiinni. Onko se tarpeen? Menneisyys pitäisi pystyä jättämään taakseen, jotta voisi keskityä nykyisyyteen.

Itse olen lentänyt pilvien yllä sekä kyntänyt niin syvällä, että kivikin on jo sulaa laavaa. Elämän vuoristorata kiitää sinut avaruuden rajoille ja tiputtaa maan uumeniin, että hukut kuumaan soraan ja toivot kuolemaa. Päivittäin. Näillä hetkillä kannattaa miettiä, voisiko jostain taakasta luopua.

Tällöin on aika tarttua kitaraan. Sillä voit kaivaa itsesi maan pinnalle. Kun kuulet jälleen soinnut, jotka kumpuavat sinusta itsestäsi, voit jälleen nousta siivillesi. Soitat kuin hullu unohtaaksesi asiat, jotka painoivat mielesi maan syöveriin. Soitat, jotta voisit tuntea eläväsi! Soitat, jotta jaksaisit taas päivän eteen päin. Soitat kunnes tunne nostaa jalkasi ilmaan, etkä ole enää osa tätä paskaa maailmaa. Olet hetken sen yläpuolella. Sieltä löydät elämällesi merkityksen, joka niin useilta hukkuu.

Elämän tarkoitus ei löydy menneisyydestä tai tulevaisuuden pelosta. Se ei hitto todellakaan ole se kuuluisa ”42”. Se löytyy siitä hetkestä, jolloin koet olevasi lennossa. Siihen täytyy tähdätä joka päivä ja vain päivä kerrallaan. Sen pidemmälle ei kannata suunnitella. Ei murehtia. Ei uhrata aikaa. Nauti siitä hetkestä. Tarpeeksi usein tämän toistettuasi saatat huomata, että elämäsi on ainutkertainen ja kallisarvoinen riippumatta siitä miten sinua on kohdeltu. Sinulla on silti vastuu omasta itsestäsi ja siitä perinnöstä minkä jätät lähimmäisillesi. Omien kokemuksien taakse piiloituminen on yhtä säälittävää kuin niiden ihmisten teot, jotka sinua ovat satuttaneet. Vastuu on sinulla.

Nouse lavalle. Kytke vahvistin päälle. Unohda yleisö. Soita! Älä hae ihailua vaan päästä taakkasi pois. Anna kaikkesi niin saat palkkiosi. Mikään ei vaivaa mieltäsi, etkä ole kenellekkään mitään velkaa. Olet vapaa kuin lintu. Ainakin hetken.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *